Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

"Rising Star": Βιαστήκαμε να το κρίνουμε!

Από το πρώτο live κάποιοι φρόντισαν (έως και χαιρέκακα) να προβλέψουν ότι θα εξελισσόταν στη μεγαλύτερη αποτυχία της σεζόν, αφού θεωρείται μία από τις πιο ακριβές παραγωγές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην ιδιωτική τηλεόραση.

Στον ΑΝΤ1 φυσικά και υπήρξε ανησυχία, καθώς την ίδια περίοδο το "The Voice" του ΣΚΑΪ -από τα πιο επιτυχημένα concept παγκοσμίως- έκανε άλματα στην τηλεθέαση, αλλά οι πιο έμπειροι δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα και όλος ο μηχανισμός του καναλιού έκανε προτεραιότητα την άνοδό του. Μετά από πολύωρα meetings έγιναν οι απαραίτητες παρατηρήσεις και αλλαγές και το show δεν άργησε να πάρει τον ρυθμό που έπρεπε να έχει από την αρχή, αφαιρώντας ξεπερασμένα reality στοιχεία, "χρησιμοποιώντας" περισσότερο τη λάμψη των κριτών με το να τους ανεβάζει πάνω στη σκηνή και προϊδεάζοντας λιγότερο το κοινό από τα εισαγωγικά βίντεο, που έγιναν πιο σύντομα και περιεκτικά. 

Αποτέλεσμα; Η AGB να του φερθεί καλύτερα και να κερδίσει 10 σχεδόν μονάδες με την αλλαγή του χρόνου κάτι που, όπως ήταν φυσικό, σκόρπισε χαμόγελα και ανακούφιση στους ιθύνοντες που είχαν κάνει υπερωρίες για την επικοινωνιακή προώθησή του. Στην επιτροπή η απαστράπτουσα Βανδή συνεχίζει να ξεχωρίζει, ο Λιάγκας να αδυνατίζει ενώ η Καλομοίρα κατάφερε να προσαρμοστεί καλύτερα στα εγχώρια δεδομένα. Ας μην ξεχνάμε πάντως πως το "The Voice" είναι ακόμα μαγνητοσκοπημένο και μονταρισμένο, οπότε όλα θα κριθούν όταν περάσει και εκείνο στη φάση των live, που δεν μπορεί να σωθεί τίποτα!

Νίκος Γεωργιάδης/entertv